
مبارزه با ثروت اندوزی در نظام اقتصادی اسلام
مبارزه با ثروت اندوزی
در نظام اقتصادی اسلام هیچ گاه جامعه بین دو قطب ثروتمند و فقیر تقسیم نخواهد شد و این مسئله از طریق به کارگیری قوانین مختلف اسلامی در زمینه احتکار، ربا، کنز، اجرای کامل مالیاتهای اسلامی و کمک گرفتن از مبانی معنوی و مذهبی تحقق مییابد. همچنین حکومت اسلامی اختیارات وسیعی در تمام زمینهها از جمله کنترل ثروت دارد که به هنگام لزوم برای حفظ نظام جامعه میتواند از آن استفاده کند. اصولاً اقتصاد اسلامی چون با ایمان به خدا و مسائل اخلاقی و عاطفی آمیخته است، رنگ دیگری دارد.
در این مکتب طبق اصل «کفاف و عفاف» (درآمد به اندازه کفایت و نیاز)، همه خواهان زندگی آبرومندانه اند و نه بیشتر، و آزمندیهایی که سبب میشود یک انسان میلیاردها ثروت را یدک بکشد و در هر گوشه و کنار کشور مالک زمینها و کاخها گردد، کاری جنون آمیز و غیر انسانی محسوب میگردد. در قرآن مجید بعضی از این گونه افراد به بیماران شکم گنده و مصروعی تشبیه شده اند که قادر به کنترل خویشتن نیستند.
تشکیلات بیت المال در نظام حکومت اسلامی، و اموال بخش عمومی، و خصوصی، و اقسام مالیاتها و اختیاراتی که حکومت برای وضع مالیاتهای فوق العاده در مواقع ضروری دارد نیز بحثهای جداگانه ای است که شرح این مباحث از حوصله این مجال کوتاه خارج است.
منبع:بررسی فشرده ای پیرامون طرح حکومت اسلامی - مبارزه با ثروت اندوزی - صفحه ۳۶
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط پریساعسکری در 1397/07/14 ساعت 06:48:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |